Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τρομοκρατία ή Επανάσταση;




Το νέο «χτύπημα» στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε και πάλι στην Ελλάδα την συζήτηση για την τρομοκρατία. Άνοιξε για μία ακόμη φορά ένας φάκελος που δεν έκλεισε ποτέ στην πραγματικότητα.
            Και βγήκαν όλα τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί φορείς (ακόμα και η Χρυσή Αυγή) και καταδίκασαν τη βία.
            Ποια βία όμως;
            Πριν δούμε τι είναι η τρομοκρατία ας δούμε τις πηγές της.
            Είναι κοινά αποδεκτό πως η τρομοκρατία δεν είναι απλά ένα κακούργημα αλλά κακουργηματική πολιτική πράξη.
            Δεν είναι μία δολοφονία με σκοπό την εκδίκηση, την απονομή δικαιοσύνης, ή τη ληστεία. Δεν είναι μία έκρηξη βόμβας με σκοπό το μακελειό ή πράξη κάποιου παρανοϊκού ατόμου.
            Είναι μία πολιτική πράξη που σαν στόχο έχει πρόσωπα και σύμβολα που εκπροσωπούν κάτι το οποίο για τον δράστη είναι σάπιο, νοσηρό.
            Πριν από 45 χρόνια ο Αλέκος Παναγούλης έκανε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τότε δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου.
            Εδώ γεννάται το ερώτημα. Τι ήταν αλήθεια ο Αλέκος Παναγούλης; Επαναστάτης εναντίον μίας «στυγνής» δικτατορίας ή  Τρομοκράτης;
            Ο ίδιος είχε δηλώσει στην Οριάνα Φαλάτσι: Δεν επιδίωξα να σκοτώσω έναν άνθρωπο, δεν είμαι ικανός να σκοτώσω έναν άνθρωπο. Επιδίωξα να σκοτώσω έναν τύρρανο.
                Πριν από ακόμα περισσότερα χρόνια κάποιοι τρελοί Έλληνες επαναστάτησαν απέναντι σε μία κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αναγνωρισμένα τότε τα σύνορα της, Αναγνωρισμένη η Υψηλή Πύλη από τα τότε κράτη και κυβερνήσεις.
          Τελικά τι ήταν ο Κολοκοτρώνης επαναστάτης ή τρομοκράτης;
          Με λίγα λόγια για να ξεχωρίσουμε την επανάσταση από την τρομοκρατία τι είναι αυτό που κάνει τον διαχωρισμό;
          Και η απάντηση είναι πολύ απλή ή τουλάχιστον ακούγεται απλή. Τον διαχωρισμό ανάμεσα στον τρομοκράτη και τον επαναστάτη τον κάνει το δίκιο του λαού. Το κοινό συμφέρον.
          Σήμερα οι Έλληνες ζουν τραγικές στιγμές.
          Η πείνα είναι φαινόμενο καθημερινό στην Ελλάδα καθώς βλέπουμε παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία, νοικοκυριά να στερούνται των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως τροφή, νερό, ηλεκτρικό.
          Η ανεργία βρίσκεται σε τραγικά επίπεδα καθώς αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα των 14 εκατομμυρίων κατοίκων (συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών λαθραίων και νόμιμων), οι άνεργοι ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια.
          Τα νούμερα ακούγονται τρελά αλλά είναι αληθινά.
          Το πολίτευμα που επικρατεί είναι μία σάπια κοινοβουλευτική δικτατορία καθώς και η όποια δημοκρατία υπήρχε καταλύθηκε μαζί με το Σύνταγμα.
          Το άρθρο 120 του Συντάγματος που αποτελεί την ακροτελευταία διάταξη ορίζει:
Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
1.Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
Το Σύνταγμα σήμερα έχει καταλυθεί από αυτούς που ο Ελληνικός Λαός όρισε ως θεματοφύλακες του. Από αυτούς που μοναδικό τους έργο ορίζεται η τήρηση του και η νομοθέτηση με βάση το συμφέρον του λαού και μόνο αυτού.
Και το ερώτημα είναι. Αυτός που θα σηκώσει σήμερα όπλο στους σύγχρονους δικτάτορες.
Σε αυτούς που ξεπουλάνε μία χώρα και καταδικάζουν σε ανέχεια έναν λαό για κλοπές, καταχρήσεις, δάνεια, λεηλασίες, κομπίνες που αυτοί και οι συνεργάτες τους διέπραξαν.
Σε αυτούς που στο όνομα του λαού εξοντώνουν τον λαό.
Σε αυτούς που στο όνομα της Δημοκρατίας ασκούν τυρρανία.
Αυτός που θα σηκώσει όπλο σε όλους αυτούς και θα το χρησιμοποιήσει είναι τρομοκράτης ή επαναστάτης;
Και επειδή το άρθρο αυτό είναι παρακίνηση σε «τρομοκρατία» και σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό πλέον θεωρούμε όχι απλά υποκινητής αλλά τρομοκράτης. Δηλώνω ότι γνωρίζω τον νόμο και γράφω έχοντας γνώση του νόμου και των συνεπειών του!!!

Αλλά όπως είπε για τους νόμους ο μέγιστος των Ελλήνων Σωκράτης:
"Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους"

2 σχόλια:

yannidakis είπε...

"βράβευση τσι μέρας" για την Τετάρτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.

Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

Καληνωρίσματα :[

Alexandros Raskolnick είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο, διαφωνώ την αφορμή του: μια ακόμη προβοκάτσια...